Efectele expunerii la dioxidul de carbon

Dioxidul de carbon a fost declarat oficial periculos pentru sanatatea publica in statele unite

Agentia americana pentru protectia mediului (EPA) a decis sa considere de-acum incolo gazul cu efect de sera, in special dioxidul de carbon, periculos pentru sanatatea publica, a anuntat vineri institutia, relateaza AFP.

Dupa o investigatie stiintifica aprofundata ordonata de Curtea Suprema in 2007, EPA a ajuns la concluzia ca gazele cu efect de sera contribuie la poluarea aerului si risca sa puna in pericol sanatatea publica. Studiul, supus unei perioade de dezbatere publica, repertoriaza sase gaze cu efect de sera potential periculoase pentru sanatate.

Aceasta decizie asteptata marcheaza o evolutie importanta a Statelor Unite in ceea ce priveste chestiunea incalzirii climatice, ceea ce indica intentia autoritatilor federale de a lua masuri de reglementare in sensul limitarii emisiilor acestor gaze care contribuie la incalzirea planetei.

Mare parte din dioxidul de carbon din sange este reprezentat de bicarbonat. Bicarbonatul este un electolit, un ion negativ, care ajuta la mentinerea nivelului acido-bazic. Impreuna cu alti electroliti (sodiul, potasiul si clorul), acesta ajuta la mentinerea echilibrului acido-bazic. Testul este recomandat in determinarea dezechilibrului acido-bazic sau in diagnosticarea acidozei si alcalozei. Atat acidoza, cat si alcaloza descriu o situatie patologica, ce rezulta din dezechilibrul pH-ului sangvin. pH-ul seric poate fi influentat de acizi si de baze. Trebuie retinut ca orice perturbare in eliminarea CO2 poate produce o modificare in pH-ul sanguin. Plamanii si rinichii sunt principalele organe implicate in reglarea pH-ului sanguin prin eliminarea excesului de dioxid de carbon, de aceea orice boala ce afecteaza rinichii, plamanii sau respiratia poate cauza acidoza sau alcaloza.

Joe Mendelson, responsabil la National Wildlife Federation, o organizatie de protejare a naturii, considera ca decizia EPA este istorica si bulverseaza politica in privinta climei, ceea ce va avea urmari in Statele Unite si in lume.

Sursa : Stire medicala    

 

Efectele expunerii prelungite la dioxidul de carbon asupra creierului sunt devastatoare.

 1. Distrugerea neuronilor.
 2. Amețeală.
 3. Stari de confuzie si incapacitatea de a gandi coerent.
 4. Stari de depresie si de paranoia.
 5. Atacuri de panica.
 6. Aritmie cardiaca.
 7. Slabirea voinței.
 8. Stari de letargie severă.
 9. Distrugerea centrilor memoriei din creier.
 10. Afectarea capacitatii de a lua decizii rationale.
 11. Tensiune intracraniana.
 12. Acidificarea extrema a sangelui.

Dupa ce veti purta măşti vreo 6 luni veți fi cu totul altfel. Veti fi incomparabil mai slabi. Capacitatile voastre intelectuale si emotionale vor fi devastate. Asta inseamna ca nu veti mai.avea puterea de a rezista la PRIGOANA ce urmeaza si la DICTATURA CARE VINE, pentru ca nu veti mai fi capabili de gândire critică.

Studiu facut de Mariana Ariadna Barbacariu

Autor: Alecse

My passion for Electronics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *