Să activăm mecanismul de autoreparatie

Cum să regenerăm funcțiile organismului ?

A fost și un film, Greu de Decis ! 

Trebuie să faci un minim efort, care merită fiecare clipă de sacrificiu, în propriul tău beneficiu/avantaj.

Deci, dacă ai vrea să concluzionăm optimist, contează cantitatea și calitatea alimentelor pe care le preparăm și consumăm zilnic.

Nu trebuie să ne mai ”îmbuibăm” in neștire cu tot felul de pastile, pentru că legumele și fruntele plus cărnica uneori, conțin toate vitaminele și substanțele de care organismul are nevoie.

De ce să nu mincăm Seara ? 

Pentru că Seara organismul, trebuie să prelucreze tot ce am consumat in timpul zilei și nu mai are timp să iși facă ordine, dacă mincăm și după ora 18 ! Neavind timp să prelucreze și să transporte toată cantitatea de vitamine si minerale uniform, depozitează surplusul în speranța că a doua zi își poate face ordine.

Și uite așa , facem burtă, că burta este depozitul cel mai preferat de organele care prelucrează alimentele !

Am dorit, să afle toți cei interesați că pot reuși imposibilul cu putină voință si citeva reguli banale. În principiu , trebuie să maninci mai puțin.

Această idee mi-a venit mai demult , dar nu am perseverat.

Cu ani in urma am mai incercat o metodă cu trei sanwich-uri pe zi. A funcționat mecanismul, dar după o vreme l-am abandonat.

Intre timp, m-am documentat și mi-a plăcut o chestie care mi-a dat de gindit și anume că ”dacă slăbești, se activează mecanismul de autoreparatie” al organismului. Perfect adevărat!

Legumele sunt sărace în calorii, însă sunt bogate în fibre dietetice și conțin aproape toate vitaminele și minerale de care corpul are nevoie. Chiar dacă multe persoane încă mai consideră că legumele înseamnă doar câteva frunze de salată verde și niște roșii, natura ne pune la dispoziție o mare varietate de legume care pot fi folosite și preparate în nenumărate moduri diferite.


După primele citeva tentative de a păstra regula să nu mai mănînci după ora 18, ai impresia că este o misiune imposibilă, te trezești pe la ora 10-11 că nu îți dorești nimic pe lumea asta, decît să mănînci pînă te saturi și după tine potopul ! 

Dar nu este așa , este doar un instinct pe care trebuie să il invingi.
Te gindești la propria sănătate și să te simți bine tot restul vieții.

Este mai greu la inceput, dar uneori ai sentimentul de patriotism, adică faci ceva măreț, ceva pe care mulți nu au curajul să îndeplinească, este ca o misiune secretă în care trebuie să fii superior inamicului, uneori cu sentimentul de teama că nu ai să reușesti și/sau că misiunea ta ar putea să dea greș.

Nu este așa cum vor dușmanii, după circa o lună, simți că devii superior, știi că mulți nu au curajul și voința TA să meargă mai departe.

Nu este prea simplu dar satisfacția si rezultatele sunt uimitoare. Vei ajunge sa iti pară rău că nu ai incercat cu mult timp in urmă această metodă fantastică .

Deci, Trei mese pe zi , predominant legume si fructe, și să fii ponderat/ă .
Să reziști tentațioei care nu îți dă pace nici o secundă, în special seara/noaptea.
Sunt momente, cînd te gindești să faci o șmecherie, fără ca să te prinzi chiar tu. Mintea umană este diabolică și în cazuri extreme inventează chiar imposibilul (de ex. să mănînci cu ochii închiși).

Dacă reușesti cu regimul alimentar ponderat, la următorul controlul medical , Medicul de Familie v-a fi  uimit să observa schimbarea din Buletinul de Analize și îți va adapta medicația pe noul profil al stării de sănătate.

Primul miracol al efortului tău, este că nu te mai dor articulatiile , nu mai obosești cind mergi și mintea îți mrge brici , că nu mai ai gîndul care te urmărește mereu!

Am selectat mai jos lucruri interesante tot în acest sens și Titlurile , de regulă conțin și link-ul de unde au fost selectate, sau link-ul sursei, care se află la sfirsitul articolului.

Citește și :
Flora Intestinala – Secretul Sanatatii

Tensiunea Arteriala

                          Enzimele – scînteia vietii

Și să auzim numai de Bine !

Construieşte-ţi meniul numai din alimente cu valoare nutriţională !

Acest lucru presupune să alegi alimente nutritive, care asigură substanţele necesare organismului. Aceste alimente au un conţinut caloric scăzut, prin urmare te vor ajuta şi să slăbeşti pe lângă protecţia pe care o oferă împotriva bolilor. În această categorie intră legumele şi fructele în culori cât mai variate. Un exemplu pe care îl oferă dr. Joel Fuhrman în sprijinul acestei idei este acela că legumele cu frunze de un verde închis ajută la digestie, iar fructele de pădure conţin nutrienţi care protejează inimă şi ne feresc de cancer. Vezi mai jos un tabel cu cele mai nutritive alimente recomandate de dr. Joel Fuhrman!

Consumă alimente care se absorb lent în organism

Dr. Joel Fuhrman spune că trebuie să evităm grăsimile saturate şi transformate , zahărul rafinat şi făina albă, deoarece intră în categoria acelor alimente care generează o creştere bruscă a glicemiei şi o eliberarea masivă de insulină. Acest lucru favorizează depunerea grăsimilor, slăbeşte sistemul imunitar şi creşte riscul de cancer.
De aceea este recomandat să consumi alimente care se absorb lent la nivel intestinal, favorizând o asimilare bună a nutrienţilor din alimentele pe care le consumăm. Aceste alimente cu absorbţie lentă sunt nucile, seminţele şi leguminoasele (năut, mazăre, fasole, linte).

Foloseşte carnea pe post de condiment

Dr. Joel Fuhrman susţine că dieta pe care trebuie să o adoptăm trebuie să fie una bazată în special pe vegetale, iar carnea trebuie să fie folosită doar în cantităţi mici. Un consum ridicat de produse animale creşte nivelul unui hormon care are o acţiune similară cu insulina, favorizând depunerea grăsimilor şi apariţia cancerului. Astfel, recomandarea specialistului este aceea de a consuma carne în cantităţi mici şi aceasta să constituie doar 10% din alimentaţia ta zilnică. Cea mai bună soluţie pentru a realiza acest lucru este aceea de a folosi carnea pe post de condiment sau un potenţiator de aromă. Acest lucru presupune să foloseşti o cantitate mică de carne la o mâncare doar pentru a-i conferi aromă, nicidecum de a face din carne ingredientul principal.

Mestecă bine alimentele

Mestecarea atentă a alimentelor determină o eliberare a nutrienţilor şi a enzimelor care protejează celulele, uşurând digestia. Specialistul spune că în general o persoană mestecă în medie de 15 ori fiecare îmbucătură şi propune să extinzi acest număr. Astfel că ar fi recomandat să mai mesteci de încă 10 ori în plus fiecare îmbucătură pentru a favoriza o asimilare bună a nutrienţilor.
Studiile arată că persoanele care mestecă bine hrana mănâncă mai puţin.

Sursa: http://www.eva.ro/dietafitness/nutritie/dr-oz-ce-sa-mananci-ca-sa-ti-intaresti-imunitatea-articol-49826.html?ref=mobile

Germenii cruzi de legume (de broccoli, ridichi, etc.) pot fi cultivați în casă. 
La rândul lor, legumele fermentate sau murate sunt alte opțiuni sănătoase care pot îmbunătăți în mod semnificativ alimentația zilnică. 
Procesul de fermentare este una dintre cele mai bune modalități de a transforma legumele în adevărate superalimente. 
Fermentarea produce microbi benefici care sunt extrem de importanți pentru menținerea stării de sănătate, deoarece ajută la echilibrarea florei intestinale, impulsionând în acest mod imunitatea generală a organismului.

O PIELE SĂNĂTOASĂ ȘI STRĂLUCITOARE -  DATORITĂ FAPTULUI CĂ LEGUMELE AU UN CONȚINUT RIDICAT DE APĂ ȘI DE SUBSTANȚE FITOCHIMICE, CONSUMUL REGULAT AL ACESTORA AJUTĂ LA MENȚINEREA TINEREȚII ȘI ELASTICITĂȚII PIELII. UN STUDIU EFECTUAT ÎN CADRUL UNIVERSITĂȚII ST. ANDREWS A CONCLUZIONAT CĂ PERSOANELE CARE AU CONSUMAT TREI PORȚII SUPLIMENTARE DE LEGUME TIMP DE ȘASE SĂPTĂMÂNI AU FOST CONSIDERATE CA AVÂND UN ASPECT MULT MAI TÂNĂR DECÂT CELE CARE CONSUMASERĂ FOARTE PUȚINE LEGUME. CARE A FOST DE FAPT CAUZA ACESTEI ÎMBUNĂTĂȚIRI EVIDENTE? SPECIALIȘTII AFIRMĂ CĂ PIGMENȚII CAROTENOIZI CARE OFERĂ LEGUMELOR CULORILE ROȘU ȘI PORTOCALIU ÎMBUNĂTĂȚESC ASPECTUL PIELII, FĂCÂND-O MAI STRĂLUCITOARE ȘI MAI ELASTICĂ. DE ASEMENEA, MULTE DINTRE LEGUME SUNT APRECIATE DATORITĂ BENEFICIILOR LOR CONTRA ÎMBĂTRÂNIRII, AJUTÂND PIELEA SĂ ÎȘI MENȚINĂ FERMITATEA ȘI COMBĂTÂND EFICIENT RIDURILE.V-am speriat, insă trebuie să aveți pregătit suportul misiunii la care plecați.
Este ca atunci cind plecați intr-o misiune nobilă si faceți pregătire pentru toate situațiile care ar fi posibil să apară.

Cum mi-a venit ideea slăbirii prin a minca mai puțin ? Cam sinistru. Am văzut in secventele din lagarele de concentrare ale războaielor mondiale, că toți deținuții erau slabi.

După trei luni ești alt om .

Legume , fructe, carne de două-trei ori pe saptămînă, de trei ori pe zi in cantitățile ochiometrice, cam cum am relatat , o farfurie normală de mincare nu prea plină.

Plus Cafea , Ceai si stop mincare după ora 18 !
După ora 18, consumăm ceai , un suc bun si apă .
Prima lună este mai greu, apoi te adaptezi, iar in trei luni , vei fi alt cetățean.
Recapeți mobilitatea articulațiilor, scapi de burtică, de oboseala și somnolența din timpul zilei, dormi ca un prunc și te trezesti de dimineață odihnit/ă !
Se activează sistemul de autoreparație al organismului , asa am citit și este adevărat.

Nu uita să treci pe la medicul de familie pentru analize .
Vezi cum stai cu tensiunea arterială, dacă ești grăsuț/grăsuță și repede la alimentația sănătoasă și ponderată .

Nu uitați de cîte o plimbare in aer curat , cînd este soare și frumos afară!

Nu trebuie să ții un anume regim.

O cană cu lapte bătut sau Sana pe la ora 10:30, este ceva de vis ! Și ai scăpat ușor de prima masă a zilei.

Legumele fierte cu puțină cărnică, sunt un deliciu irezistibil ! Nu ai nevoie nici de de pâinică !
Nimeni nu te poate opri, ca acestă portie să o împarți în două, adică și pentru masa de seară, pînă în ora 18 !

 

Dacă slăbești, chiar și numai cîteva Kg, esti mai vioi, nu te mai ia somnul în timpul zilei .
Noaptea dormi linistit și dimineața esti odihnit.

Un prim indiciu, ca o recompensă a celor 3 luni, este că, Dispar durerile de mijloc, articulații și ”genuche” .

Și foarte important, nu te mai copleșește oboseala în timpul zilei !

Poate nu se manifestă exact ca la carte , dar nu se poate să nu fii în zona ”miraculoasă”

Vezi si Microorganismele din corpul uman

Mult Succes și numai bine îți dorec !

 

 

 

Autor: Alecse

My passion for Electronics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *