Toxiinfecția alimentară

Toxiinfecția alimentară este în general o boală autolimitată, organismul eliminând singur și rapid germenii și produsele lor. 

Tocmai de aceea, antibioticele nu sunt indicate în formele de îmbolnăviri comune, ele sunt utile doar în formele severe de boală și în cazul pacienților cu imunitate deficitară. Uneori antibioticele pot agrava simptomele prin dezechilibrarea florei intestinale.

Prin alopatie trupul este silit să devină un doctor al sufletului. Vezi și vindecarea cu spiritul din materie – spiritele curate (ale soarelui) se află exact acele substanţe din care este construit şi sufletul 

Bolile infecțioase reprezintă a doua cauză de mortalitate și morbiditate în întreaga lume și au un impact economic crescut. Diareea infecțioasă este o stare patologică produsă de diferite bacterii, virusuri, fungi, paraziți care se maninfestă prin eliminarea de materii fecale moi sau lichide, de cele mai multe ori insoțite de grețuri, vărsături și crampe abdominale.

Intoxicațiile alimentare se diferențiază de celelalte diarei infecțioase prin apariția bruscă a manifestărilor digestive la toate persoanele care au consumat un aliment considerat suspect într-un interval de timp care se poate întinde de la 20 minute până la 72 de ore. Îmbolnăvirile pot să apară atât în focare epidemice, cât și izolat, și sunt cauzate atât de germenii care infestează alimentul cât și de toxinele care pot fi prezente.

Cele mai frecvente toxiinfecții alimentare sunt produse de diverse specii de Salmonella, E. coli, Bacilus cereus, Campylobacter, stafilococi și ocazional de clostridii (botulismul).

Sursa de infecție poate să varieze

Surse de infecție pot fi atât persoanele bolnave sau purtătorii de germeni care nu au simptome, cât și animalele bolnave, prin lapte sau carne, dar și prin dejecțiile lor care pot contamina mediul ambiant potrivit doc.ro.

Cele mai frecvent implicate în cotaminare sunt carnea și preparatele din carne (tocături, mezeluri) de origine porcină, bovină sau aviară, icrele, peștele și preparatele din pește; ouăle (mai ales cele de rață), precum și diferite produse care conțin proteine de origine animală (maioneza, laptele și derivatele din lapte, preparatele de cofetărie sau patiserie). Mai rar germenii responsabili contaminează alimentele vegetale, cum ar orezul fiert și păstrat mai mult timp (Bacilulus cereus), cartofii, fasolea sau conservele de legume. Alimentul ingerat implicat conține germeni vii și uneori toxine.

Germenii pot contamina alimentele încă de la sursă, cum ar fi în cazul laptelui de vacă infectat cu stafilococi atunci când vacile suferă de mastită acută sau în cazul ouălor de rață infectate încă din stadiul formării lor.

De asemenea, alimentele se contaminează când sunt păstrate necorespunzător, la temperaturi nepotrivite, mai ales în sezonul cald sau când este mai facil accesul muștelor sau al rozătoarelor; în cursul preparării, din cauza mâinilor murdare sau, în cazul stafilococului, prin contaminare de la leziuni deschise la nivelul mâinilor sau din vestibulul nazal prin picături de secreții de la purtătorii nazo-faringieni de bacterii.

Nu orice aliment poate să provoace o toxiinfecție alimentară. Cele mai frecvent implicate sunt alimentele bogate în proteine, pe când hidrocarbonații și grăsimile pure pot produce îmbolnăviri doar arareori. De exemplu, stafilococul patogen se multiplică frecvent în brânza sărată, mai puțin în brânzele fermentate industrial și niciodată în murăturile sărate.

Calea de transmitere este prin ingerarea alimentelor contaminate

Ingestia alimentelor fără o preparare termică prealabilă sporește enorm riscul de toxiinfecții alimentare.

Modul de îmbolnăvire se face prin ingerarea de alimente contaminate sau a toxinelor acestora și numai ingestia unor mari cantități de bacterii declanșează apariția manifestărilor de toxiinfecție alimentară.

Sursa : Toxiinfecția alimentară o boală autolimitată

Dudul alb

Crește peste tot, dar știați că este inamicul tumorilor, diabetului zahar și hipertensiunii? Cu siguranta multi dintre voi ati mancat aceste fructe in copilarie cand mergeati in vacanta la bunici, dar atunci nu aveati habar de cat de benefice sunt pentru organismal nostru.

Dudul alb are o viață scurtă, crește rapid. Este un copac mic de dimensiuni medii, care crește până la 10–20 m. Specia este nativă din nordul Chinei și este larg cultivată și naturalizată în altă parte. În România, dudul alb este foarte răspândit la câmpie și la deal, dar este cultivat și de-a lungul drumurilor.

Unii dintre compusii aflati in dude ajuta la incetinirea descompunerii zaharului din intestine, ceea ce duce la un nivel stabil de zahar in sange. Dudele albe contin cantitati bogate de vitamina C, carotene, pectine, fibre, zahar invert si rasina-ingredient folosit pentru tratarea de amigdalita.

Aceste micute fructe mai contin, de asemenea si antioxidanti care pot reduce tensiunea arteriala si previn bolile de inima. Potrivit unui studiu efectuat de Universitatea din Texas, dudele albe sunt bogate in resveratrol, un fenol valoros in tratamentul mai multor tipuri de cancer si al bolilor de inima.

Desi dudul alb ajuta in tratarea multor boli, capacitatea sa de a reduce zaharul din sange este considerata cea mai buna. Nivelurile ridicate de zahar din sange sunt asociate cu diabetul zaharat, inflamatiile si obezitatea. Din fericire pentru noi aceasta planta poate scadea nivelul de zahar si astfel previne instalarea acestor boli grave.

Ceaiul din frunze de dud este renumit pentru tratarea bolilor de ficat, durerilor reumatice si in ameliorarea diabetului. Faceti o infuzie din 2 lingurite de frunze maruntite si 250 ml de apa clocotita. Se consuma 2-3 cani pe zi. Acest ceai este indicat si in diaree, gastrita si ulcer gastric si duodenal.

Fruzele de dud au o actiune favorabila asupra muschiului inimii, actionand direct asupra terminatiilor nervoase. Un studiu realizat in Japonia a constat ca frunzele de dud pot ajuta la scaderea colesterolului si reduc riscul de acumulare a placilor in artere. Pentru sanatatea inimii tale incearca un ceai din frunze de dud alb.

Calmeaza durerile de dinti in combinatie cu cuisoarele.

Frunzele de dud pot fi cea mai buna varianta in ceea ce priveste unele probleme ale pielii, cum ar fi semne lasate de acnee sau roseata. Totodata ajuta la intinerirea pielii pentru a o face mai luminoasa si o trateaza pe cea uscata si sensibila. Detoxifica pielea, lasand-o moale si stralucitoare.

200 de grame de dude(fructe) consumate dimineata pe stomacul gol iti detoxifica organismul in 10 zile.

Dudele albe pot fi consumate chiar si de diabetici.

Sursa Dudelor Albe 

Autor: Alecse

My passion for Electronics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *