Maimutele au fugit cu mostrele de Covid

Mai multe maimute din India au atacat un angajat din domeniul medical si au furat de la acesta probe de sange recoltate de la pacienti care au fost testati pozitiv cu noul coronavirus, au anuntat vineri autoritatile indiene, citate de Reuters.

Atacul s-a produs in aceasta saptamana in momentul in care un tehnician care lucreaza intr-un laborator medical mergea pe jos prin campusul Facultatii de Medicina din Meerut, un oras situat la o distanta de 460 de kilometri nord fata de Lucknow, capitala statului indian Uttar Pradesh.

„Maimutele au insfacat mostrele si au fugit cu aceste probe sangvine recoltate de la patru pacienti cu COVID-19, care se afla in prezent sub tratament… a trebuit sa prelevam noi probe de sange de la ei”, a declarat medicul S.K. Garg, un oficial de rang inalt din conducerea acestei facultati indiene.

Conform autoritatilor locale, nu este clar daca maimutele au varsat pe jos probele sangvine, insa persoanele care locuiesc in proximitatea campusului universitar se tem de o raspandire accelerata a noului coronavirus daca maimutele vor duce mostrele in cartiere intens populate.

Potrivit profesorului Garg, deocamdata nu se stie daca maimutele pot contracta noul coronavirus daca intra in contact cu sange infectat.

„Nu a fost gasita nicio dovada ca maimutele pot contracta aceasta infectie”, a declarat expertul indian pentru agentia de presa Reuters.

https://ziare.com/stiri/coronavirus/mai-multe-maimute-au-furat-probe-de-sange-recoltate-de-la-pacienti-infectati-cu-coronavirus-1613145

Autor: Alecse

My passion for Electronics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *