TDA 2003 Circuits

Un circuit complex care confera calitate unui amplificator audio pe un singur canal cu multiple utilizari , ca interfon , alarma , testarea si punerea in avidenta a semnalelor audio de valori foarte mici , instalatie de supraveghere la distanta a copiilor mici , etc .

Vezi și  Stiinta si tehnica   Tehnologia Viitorului

 

 

Un amplificator audio cu putere redusa si deloc complicat de construit este prezentat in in figura  .

Componenta principala a acestui montaj este este circuitul integrat Tda2003 cu ajutorul caruia se poate obtine o putere de aproximativ 10W pe o sarcina de 4 ohmi.
Puterea maxima poate fi obtinuta utilizand  alimentand Tda2003 cu o tensiune de 16v DC si un curent de 1A (si utilizand sarcina de 2 ohmi), iar o putere de 4W se poate obtine o utilizand o alimentare de 12V DC la un curent de 1A (utilizand sarcina de 4 ohmi).
Aplificatorul audio  ce utilizeaza Tda2003 poate fi utilizat in diferite aplicatii care nu necesita o putere mai mare ( sisteme tv , radio , etc.).

Tensiunea de alimentare: 8 – 18 volti, standard 14,4 volti.
Curentul maxim consumat: 3,5 amperi.
Curentul consumat in gol: 50 mA.
Puterea de iesire, la
(Vcc = 14,4 v, Rout = 1,6 Ohm, Thd = 10%, F = 1 kHz): 12 W.
Coeficientu de distorsiune, la
(Rout = 4/2 Ohm, Pout = 1… 10 W, F = 1 kHz): 0,15 %.
Factoru de amplificare Au: 40.
Rezistenta de intrare: 150 k.
Domeniul de frecvente reprodus: 40…15000 Hz.
Rezistenta de iesire: 2 – 8 Ohm.
Dimensiunile PCB-ului: 58 X 25 mm.

 

    Datorita simplitatii de realizare a unui amplificator audio cu o putere considerabila de 10W si a numarului redus de componente , dupa parerea mea nu este necesara realizarea unui circuit imprimat neapărat profesional , Circuitul imprimat se poate realiza usor , prin separarea a 5 – 7 bare pe o placuta de circuit imprimat , pe care se vor lșipi cele cateva rezistente si condensatori . 

Sunt necesare 7 bare , adica cele 5 terminale ale Integratului 2003 , plus IN si OUT , sau numai cu 5 bare si sectionam barele de la pinii 1 si 4 , pt IN si out .

  Componentele pot fi aplicate direct pe fara placata cu stratul de cupru sau prin aplicarea de orificii , piesele aplicate pe verso , asta depinde de fiecare si cat meticulosi sunte-ti fiecare sau cat de mult va grabiti !

Autor: Alecse

My passion for Electronics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *